Dierentuinen in Parijs

Een leuke activiteit om op vakantie of gewoon in een weekendje te doen is een dierentuin bezoeken. Parijs biedt verschillende dierentuinen, zodat er altijd wel iets voor iedereen te vinden is. Hieronder geef ik een korte beschrijving van een aantal van deze parken.

Parc Zoologique de Paris

Dit park biedt zo’n 1200 dieren, waarvan een aantal zeer zeldzaam zijn of zelfs bedreigd. Het park laat de dieren zien in hun “natuurlijke” leefomgeving. Tevens staat het Parc Zoologique de Paris bekend om hun inzet voor het behouden fokken van bedreigde diersoorten. Ze doen veel onderzoek en en dragen hierdoor hun steentje bij aan de bescherming van bedreigde diersoorten. Op dit moment is het park gesloten voor renovatie. Voor een meer actuele status bekijk even de website.

Per metro stap je uit bij een van de volgende metrostations: Porte Dorée of Saint-Mandé Tourelle.

Reserve zoologique de Sauvage

In dit park kun je dieren zien in hun volledige vrijheid (voor zover mogelijk in een dierentuin). Er zijn verschillende diersoorten te vinden, van kangaroes tot flamingo’s, antilopen, etc.

Het is helaas niet mogelijk om naar dit dierenpark met het openbaar vervoer te gaan. Het ligt namelijk 57km buiten Parijs. Het is wel mogelijk om er met de auto naartoe te gaan.

Jardin d`Acclimatation

Een groot dierenpark met uitbreidingen zoals een kinderboerderij, bowlingbanen, een circus, en ga zo maar door. Het park heeft meer dan 100.000 dieren en blijft zich ontwikkelen door renovaties en vernieuwende ideeen.

Om er met de metro naartoe te gaan neem jelijn 1 en stap je uit bij het metrostation Les Sablons.

Parc / Chateau de Thoiry

Dit is een van de allereerste safariparken. Je kunt er per auto doorheen rijden en de olifanten, neushoorns, tijgers, etc. in hun natuurlijke habitat bekijken. Verder is er ook een kasteel bij dit park (daar komt de naam uiteraard ook vandaan) dat omringd is door een dierenpark dat te voet kan worden bezocht.

Ook dit park is eigenlijk alleen makkelijk per auto bereikbaar.

Espace Rambouillet

Dit is een roofvogelpark in de buurt van Parijs. In het park vind je onder ander uilen, adelaars, valken, etc. Er worden natuurlijk ook shows gegeven door valkeniers, maar het is ook mogelijk om de dieren te zien door een wandeling langs de kooien te maken.

Ook dit park is helaas niet met openbaar vervoer te bereiken, het ligt 55km van Parijs af. Alleen per auto kun je er naartoe.

~ door ronner69 op maart 15, 2010.

Plaats een reactie